Het Initiatief

Arno Smits is initiatiefnemer van het Innovatiecentrum Verkeer en Logistiek en heeft zich als instructeur en docent jarenlang ingezet om de verkeersveiligheid te verbeteren. Door kwaliteitsopleidingen te verzorgen en leerlingen zo praktijkgericht mogelijk op te leiden. “Maar dan overkomt je een verkeersongeval met dodelijke afloop, waar je midden inzit en wat je niet los kan laten, vertelt Arno.” Terwijl de rest van de wereld gewoon door gaat.

Enkele jaren later overlijdt een leerling onderweg naar zijn rijles. “Dat gaat je niet in je koude kleren zitten. Het verandert je DNA.” Mijn missie is daarom 0 verkeersdoden in Nederland. Want het gebeurt nog steeds, iedere dag, ook vandaag weer.

Tegenwoordig met zijn leerbedrijf van 40 professionals is zijn bereik om de verkeersveiligheid te verbeteren al groter. Maar het is tijd geworden om écht iets te gaan betekenen. In het nieuwe innovatiecentrum willen we straks jaarlijks duizenden mensen, jong en oud, structurele innovatieve verkeerseducatie bieden.