Podiumbijeenkomst gemeenteraad Oss

Op donderdagavond 1 februari mochten we ons project presenteren aan de gemeenteraad van Oss tijdens een drukbezochte podiumbijeenkomst.

De reacties waren erg positief. “Het centrum moet er gewoon komen, ” was één van de opmerkingen. Het maatschappelijk belang is duidelijk. Het gaat niet goed met de verkeersveiligheid in Nederland, dit moet beter. De oorzaak ligt vooral in het menselijk gedrag.

In de provincie Brabant vallen jaarlijks de meeste verkeersslachtoffers. Ook in onze eigen gemeente hebben we te maken met verkeersdoden. Permanente verkeerseducatie moet een gedragsverandering teweeg gaan brengen en de verkeersveiligheid verbeteren. Om dit goed aan te pakken willen we o.a. kinderen tussen de 4 en 18 jaar jaarlijks het centrum laten bezoeken met als doel 52.000 kinderen per jaar te ontvangen.

Om het centrum van de grond te krijgen is 8 à 9 miljoen nodig. In mei van dit jaar moet duidelijk zijn of het plan financieel haalbaar is. Om het project te laten slagen willen we niet alleen de gemeente en de provincie aanspreken. Ook bedrijven en andere belanghebbenden gaan bijdragen.