Het initiatief

Arno Smits is initiatiefnemer van het Innovatiecentrum Verkeer en Logistiek en heeft zich jarenlang ingezet om de verkeersveiligheid te verbeteren. Door kwaliteitsopleidingen te ontwikkelen en te laten verzorgen en leerlingen zo praktijkgericht mogelijk op te leiden. “Maar dan overkomt je een verkeersongeval met dodelijke afloop, waar je midden inzit en wat je niet los kan laten, vertelt Arno.” Terwijl de rest van de wereld gewoon door gaat.

Enkele jaren later overlijdt een leerling onderweg naar zijn rijles. “Dat gaat je niet in je koude kleren zitten. Het verandert je DNA.” Mijn missie is daarom 0 verkeersdoden in Nederland. Want het gebeurt nog steeds, iedere dag, ook vandaag weer.

Tegenwoordig met zijn leerbedrijf van 70 professionals is zijn bereik om de verkeersveiligheid te verbeteren al groter. Maar het is tijd geworden om écht iets te gaan betekenen.

icons/rip

verkeersdoden waren er te betreuren in 2021

icons/bike

daarvan waren fietsers. Er zijn meer doden onder fietsers dan automobilisten

icons/injury

ernstig verkeersgewonden in 2021. Die nooit meer 100% beter worden.

icons/brabant-2

verkeersdoden in Brabant. Noord-Brabant telt al jaren de meeste verkeersdoden in Nederland.

BRON: SWOV en CBS (2021)

Partners

Wil je ook deelnemen of ons steunen in onze missie?

We komen graag met je in contact om te kijken naar mogelijkheden om samen te werken of hoe je wellicht op een andere manier kan bijdragen. Meld je daarvoor hieronder aan.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Of bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar tussen 09:00 – 18:00 via het volgende nummer:

0412 74 53 57