Innovatie in de mobiliteit

Solarteam Eindhoven

Het solarteam Eindhoven is verbonden aan het Innovatiecentrum Verkeer en Logistiek. De gedachte is om een klein model van de solarauto in het proeflab voor de mobiliteit te plaatsen. Dit model kan als bouwpakket door scholieren in elkaar gezet worden.

ADAS

De ontwikkelingen in de automotive branche gaan razendsnel. In de huidige auto’s zitten al meer dan 80 veiligheidssystemen (Advanced Driver Assistance Systems) waarvan de gebruiker zich eigenlijk niet bewust is of niet goed weet hoe hij deze moet gebruiken.  In de samenwerking met de HAN wordt onderzocht welke behoefte er is aan extra ondersteuning bij het informeren van medewerkers en consumenten. Én hoe dit het beste aangepakt kan worden.

 

Clean Mobility Center

Het Clean Mobility Center voorziet een mobiliteitswereld die geen vervuiling, congestie en ongelukken met zich meebrengt.  Om een actieve bijdrage te leveren aan dit toekomstbeeld biedt het centrum dé plek waar  kennis en kunde rond duurzame mobiliteit gedeeld en verder ontwikkeld kan worden. Daarbij richten zij zich vooral op de techniek. Het Innovatiecentrum Verkeer en Logistiek stelt juist het gedrag van de gebruiker centraal. Hierdoor vullen beide centra elkaar perfect aan en hebben zij een gezamenlijk doel. Schone, slimme en vooral ook veilige mobiliteit!

Werkgroep

Momenteel wordt er een werkgroep samengesteld die de inhoud van het proeflab gaat bepalen en die dit mede tot stand gaat brengen. Wij zoeken nog innovaties die ons proeflab kunnen verrijken. Organisaties die willen innoveren, ontwikkelaars en studenten kunnen hier hun innovaties tonen. Een voorbeeld kan zijn de zelfrijdende (vracht)auto en de invloed van deze innovatie op het gedrag van de andere weggebruikers.  Wil je graag meer informatie? Mail ons via info@verkeerscentrumbrabant.nl