Trainingen

Het Innovatiecentrum Verkeer en Logistiek verzorgt momenteel verschillende trainingen en cursussen gericht op het verbeteren van de verkeersveiligheid. Dit gebeurt vaak op locatie van het bedrijf of de partner. In het najaar zal de nieuwe locatie aan de Osseweg in Berghem als startlocatie dienen voor een aantal trainingen.


Elektrische fietstraining

Een elektrische fiets is voor veel mensen een uitkomst. Helaas gebeuren er regelmatig ongevallen met de elektrische fiets, vooral onder ouderen. Dit gebeurt vaak tijdens het op- en afstappen van de fiets en tijdens het onverwachts moeten remmen.

Tijdens onze training frissen we uw verkeerskennis op, krijgt u informatie over de techniek van de elektrische fiets en controleren we samen uw fiets. Maar bovenal leert u vertrouwd, veilig en zelfverzekerd te fietsen door verschillende balans- en remoefeningen, het parkeren van de fiets en op- en afstap oefeningen.

De training duurt 1 dag en is inclusief een uitgebreide lunch. Na de praktijkonderdelen maken we een mooie gezamenlijke fietstocht.

Het maximaal aantal deelnemers is 6.

Wegens de huidige ontwikkelingen zijn er nu geen trainingen gepland. U kunt wel informatie aanvragen.

Training aanvragen

Camperrijvaardigheidstraining

Verbeter op één dag alle essentiële technieken en ga daarna met nog meer zelfvertrouwen met uw camper de weg op.
Tijdens deze speciaal voor de camperaar ontwikkelde training leert u veertien handelingen en komen diverse tests aan de orde. U lest 4 uur op uw eigen camper en u kunt samen met uw partner of vriend deelnemen aan de training.

Duur: 4 uur

Kosten: € 266,- incl. btw

In overleg plannen we samen met u een datum in.

Training aanvragen

Veilig blijven deelnemen aan het verkeer

Vrijblijvend advies op maat

Mobiliteit is belangrijk, maar het moet wel veilig en verantwoord gebeuren. Is er twijfel of dat dit door een (lichamelijke) beperking of door hogere leeftijd nog wel mogelijk is? Dan krijgt u van ons een vrijblijvend en eerlijk advies van een professional.* Het verplicht u niet om een medische rijtest af te nemen. Mogelijk kunnen wat extra rijlessen hulp bieden bij situaties die spannend of lastig gevonden worden.

Duur: 2,5 uur

Kosten: € 159,-

*We zijn geen keurende instantie, dat  kan alleen het CBR.

Meer informatie

Veilig met de caravan op pad

Wilt u ook zo goed mogelijk voorbereid op weg naar uw vakantieadres met de caravan? Tijdens deze ééndaagse training van 4 uur krijgt u handvatten om veilig met de caravan op pad te gaan. Items die aan bod komen zijn: manoeuvreren met de caravan, aan- en afkoppelen, technische aspecten, gewichtsverdeling en belading van de caravan, wat mag er met het B en BE rijbewijs, tips voor rijden in het verkeer en rijgedrag met de caravancombinatie.

Kosten: € 266,- incl. btw

Wegens de huidige ontwikkelingen zijn er nu geen trainingen gepland. U kunt wel informatie aanvragen.

Training aanvragen

Workshop Veilig thuiskomen voor medewerkers

Als werkgever wilt u het beste voor uw personeel. U heeft al allerlei preventieve maatregelen genomen om de veiligheid op de werkvloer te verbeteren. Maar heeft u al eens nagedacht over hun veiligheid onderweg naar het werk of van het werk naar huis? Met deze workshop leggen we de risico’s in het verkeer onder de loep, maken we gedrag in het verkeer bespreekbaar en zetten we in op bewustwording en inzicht. Alles met het doel om te zorgen dat uw medewerkers aan het einde van de dag weer veilig thuiskomen bij hun gezin.

Duur cursus: 2,5 uur

Kosten: offerte op maat

Wegens de huidige ontwikkelingen zijn er nu geen trainingen gepland. U kunt wel informatie aanvragen.

Workshop aanvragen